Tämä sivusto koskee tuulivoimaa.

Blog

 • Porin hotellit

  Pori on Suomen kauneimpia kaupunkeja, ja Suomen Satakunnan keskus, joka tarjoaa turisteille paljon nähtävyyksiä ja elämyksiä.

 • Pori Jazz -festivaali

  Pori Jazz on Porin Satakunnassa vuosittain järjestettävä festivaali. Siellä esiintyy useita eri jazz-artisteja ja -yhtyeitä. Tosin esiintymässä on usein ollut artisteja myös mm. hiphopin, popin, rockin, ja soulin saralta. Festivaali on siinä mielessä erilainen, että noin puolet sen ohjelmistosta ovat täysin ilmaisia. Festivaalia on järjestetty yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1966 lähtien,[…]

 • Porin lentokenttä

  Alle kolme kilometriä etelään Porin keskustasta sijaitsee Porin lentoasema, josta käytetään lyhenteitä IATA: POR ja ICAO: EFPO. Kenttä toimii pääsääntöisesti koulutus- ja harrastelentoasemana – muun muassa WinNovan, eli Satakunnan ammattikoulun, lentotekniikan koulutusta järjestetään Porin lentokentällä.

 • Porin kulkuyhteydet

  Vaikkei Porin kaupunki sijaitse erityisen keskeisellä sijainnilla Suomen karttaa katsoessa, sitä palvelee erinomaisen hyvät liikenne- ja tieyhteydet. Monet niin sanotut isot tiet kulkevat Porin kautta, ja sieltä on helppo päästä miltei mihin tahansa päin Suomea.

 • Pohjanlahti

  Porin kaupunki sijaitsee vain noin kymmenen kilometrin päässä Pohjanlahdesta. Kuuluisa Yyteri hiekkarantoineen ja -dyyneineen sekä merineen houkuttelee tuhansia kävijöitä vuosittain, mutta moni ei tiedä paljoakaan vesistöstä, jossa polskivat.

 • Majoittuminen porissa

  Ainutlaatuinen ja monipuolinen luonto, kulttuuritapahtumat ja kiinnostava arkkitehtuuri vetää lukuisia ihmisiä Poriin joka vuosi. Kaupunki palvelee niin päiväkävijöitä kuin Porissa yönsä viettäviä vierailijoita. Hotelleja on moneen lähtöön ja kaupungissa toimii lisäksi tutut majoituspalvelut kuten Air BnB. Porista löytyy niin erikoisia, ylellisiä kuin budjettimatkailijalle sopivia majoitusvaihtoehtoja. Seuraavaksi katsastamme muutamia suosittuja kohteita,[…]

 • Porissa vuosittain järjestettävä suomiareena

  SuomiAreena on vuosittain järjestettävä poliittinen keskustelutapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2005 alkaen Porissa joka kesä Pori Jazzin yhteydessä. SuomiAreenan järjestäjinä ovat toimineet yhteistyössä Porin kaupunki ja Mediahub, mediakumppani tapahtumassa on MTV, joka uutisoi viisipäiväisen tapahtuman sisältöä suorana lähetyksenä MTV:lla ja Katsomo-nettipalvelussa.

 • Porilainen jalkapalloseura FC Jazz

  Poriin perustettiin vuonna 1934 jalkapalloseura nimeltään Porin Pallo-Toverit (PPT), joka vaihtoi nimensä FC Jazziksi marraskuussa 1991. FC Jazz on pelannut vuoden 2016 putoamisestaan lähtien Kakkosessa, joka on Suomen jalkapalloilun kolmanneksi korkein sarjataso. Seuran kotikenttänä toimii Porin stadion. Kapasiteettia kentällä on 12 300 katsojalle. Joukkueen peliasun väreinä ovat punainen ja valkoinen,[…]

 • Satakuntaa halkova kokemäenjoki

  Kokemäenjoki kuuluu yhteen Suomen suurista vesistöistä, Kokemäenjoen vesistöön. Kokemäenjoen vesistö, jonka vesistöaluetunnus on 35, on Suomen viidenneksi suurin vesistö yli 27 tuhannen neliökilometrin suuruudellaan, mikä kattaa Suomen pinta-alasta kaikkiaan noin kahdeksan prosenttia. Kokemäenjoen vesistö on nimitty samannimisen laskujokensa mukaan.

 • Ulvilan pitkä historia osa 2

  Ulvilan kaupunki on yksi kuudesta suomalaisesti keskiaikaisesta kaupungista, ja alueen asutuksen historia juontaa juurensa jo tuhansien vuosien päähän. Tämän artikkelisarjan ensimmäisessä osassa tarkasteltiin Ulvilan alueen syntymistä jääkauden aikaisen maajään vetäytymisen jälkeen ja ensimmäisten asukkaiden saapumista alueelle kivikauden loppuvaiheilla. Pronssikaudella Ulvilan alue oli koko Suomen rikkainta aluetta, mutta rautakauden aikana alueen[…]