Majoittuminen porissa

Majoittuminen porissa

Ainutlaatuinen ja monipuolinen luonto, kulttuuritapahtumat ja kiinnostava arkkitehtuuri vetää lukuisia ihmisiä Poriin joka vuosi. Kaupunki palvelee niin päiväkävijöitä kuin Porissa yönsä viettäviä vierailijoita. Hotelleja on moneen lähtöön ja kaupungissa toimii lisäksi tutut majoituspalvelut kuten Air BnB. Porista löytyy niin erikoisia, ylellisiä kuin budjettimatkailijalle sopivia majoitusvaihtoehtoja. Seuraavaksi katsastamme muutamia suosittuja kohteita, joita monet ovat lämpimästi suositelleet.

Ketjut

Porista löytyy useampia tuttuja hotelliketjuja, muun muassa Original Sokos Hotel Vaakuna Pori ja Scandic Pori. Sokoksessa pystyy hyödyntämään S-etukorttia, Scandicilla puolestaan on oma bonus järjestelmänsä (Scandic-kortti). Kannattaa ottaa huomioon, että etenkin näissä ketjuissa aamiainen ei aina automaattisesti kuulu mukaan huoneen hintaan. Kuitenkin näissä kummassakin kyseisessä hotellissa (ainakin oman kokemukseni sekä suurimman osan arvostelujen perusteella) aamiainen kuuluu hotellin asukkaille huoneen hintaan. Etenkin Scandicia on kehuttu monipuolisen ja erittäin runsaan aamupalatarjoilun ansiosta. Myös ulkopuoliset saavat tulla nauttimaan aamiaisesta erillistä maksua vastaan, joten kaveritreffit onnistuu vaikkapa aamupalan äärellä ongelmitta. Molemmat hotellit sijaitsevat aivan Porin keskustassa, toki tämä luonnollisesti vaikuttaa huoneiden näköaloihin. Scandicia sanotaan modernimmaksi, Sokosta taas tunnelmalliseksi ja kodinomaiseksi. Scandic on saanut osittain ikävää palautetta koskien kallista parkkitalon maksua, mutta pääsääntöisesti kummatkin vaihtoehdot ovat hyvin soveltuvia matkustajalle, joka haluaa majoittua helposti ja vaivattomasti aivan Porin ydinkeskustaan.

Hostellit

Myös Pori on lähtenyt mukaan nykyaikaiseen maailmalla reppureissaajien keskuudessa villitsevään hostelli-trendiin. Porista löytyy useampi hostelli, tosin toisin kuin maailmalla Porin hostellien hintoja ei voi kehua erityisen edulliseksi. Vaikka hinnat ovat hieman hotelliketjuja halvemmat kyseessä ei kuitenkaan ole hostellille tyyppillinen maksimissaan muutaman kympin hinta, vaan yöstä veloitetaan vähintään noin 40 euroa. Hostel Riverin ja Hostel Buiston lisäksi Porista löytyy Majatalo-Tyrni, joka on vaihtoehdoista halvin. Hostel River on saanut jokseenkin huonoa palautetta koskien huoneistojen ja yleisten tilojen rakenteita ja siisteyttä mutta Hostel Buiston on saanut erinomaista palautetta monella eri palstalla. Buisto sijaitsee aivan keskustassa, ja sieltä löytyy huoneita niin yhdelle kuin useammallekin hengelle, joka on piristys yksinmatkustaville, jotka usein joutuvat maksamaan yhden hengen huoneesta lisähintaa. Buisto on todella moderni, viihtyisä ja siisti majatalo lämminhenkisellä ja tunnelmallisella ilmapiirillä. Huomaa, että hostellit usein veloittavat kaikesta mahdollisesta, kuten liinavaatteista ja pyyhkeistä, lisähinnan.

Kotimajoitus Noora

Ainutlaatuinen Kotimajoitus Noora tarjoaa majoitusta omakotitalon yläkerrassa. Huoneisto(t) sijaitsee maaseudulla, Porin Lyttylässä, joka on noin 17 kilometriä Porin keskustasta. Yyteriin on yli 30km matka. Arvostelut eivät kerro mahdollisesti Lyttylän ja keskustan välillä toimivasta paikallisliikenteestä, joten oletettavasti auto olisi hyvä olla käytössä valitessasi Kotimajoitus Nooran majoitusvaihtoehdoksesi. Hinnat alkavat 40 eurosta per yö, joka on sikäli hintavaa ottaen huomioon matkan keskustaan ja sen, että aivan ydinkeskustaan voi majoittua hostelliin samalla rahalla. Jos kuitenkin arvostaa maaseudun rauhaa ja idyllistä asuinympäristöä Kotimajoitus Noora on ehdottomasti hintansa arvoinen yösija. Paikalla on asukkaiden käytettävissä oleva sauna ja grilli.

Camping

Poria palvelee myös useammat eri camping vaihtoehdot, jossa voi majoittua esimerkiksi telttaan, asuntovaunulla, mökkiin tai jopa lasi-igluihin. Muun muassa Yyteri Camping & Cottages, Aamuhuoneistot Yyteri sekä Yyterin Kievari palvelee kuuluisalle hiekkaranta-alueelle matkustavia. Toinen vaihtoehto on Siikaranta Camping, joka löytyy päälle 30 kilometrin päästä Porin keskustasta. Siikarannan kaikille mökeille kuuluu oma sauna. Louhokselta – lammen, metsän ja kallioiden keskuudesta – löytyy Ruosniemen Leirintä, jossa voi majoittua vaikkapa Finndome-iglutelttoihin.

Camping