Parhaat juomat Porissa

Parhaat juomat Porissa

Porissa riittää viikonloppuiltaisin menoa ja meininkiä, kun kaupungin yöelämä lähtee pikkuhiljaa käyntiin. Keskustan lukuisiin baareihin ja kuppiloihin kokoonnutaan viettämään alkuiltaa, vaihtamaan kuulumisia ja nostattamaan fiilistä. Joidenkin ilta jatkuu baareista yökerhoihin, toiset taas suuntavat muutaman maukkaan drinkin jälkeen kotiin. Keskustan alueelta löytyy useita viihtyisiä illanviettopaikkoja, joiden joukosta valita itselle mieluisin vaihtoehto. Tässä artikkelissa tutkitaan, mistä Porissa saa parhaat drinkit. Poimi vinkit parempaan talteen ja käy itse kokeilemassa!

Oluen ystäville

Kaikkien oluen ystävien ehdoton pysähdyspaikka on Porin ihastuttava Panimoravintola Beer Hunter´s. Täältä löytyy maukasta täytettä vatsanpohjalle, mutta sen varsinainen vetonaula on ravintolan olutvalikoima. Tämä olutmestarin keskellä kaupunkia sijaitseva tupa sekoittaa sulavasti englantilaista, saksalaista ja belgialaista olutkulttuuria, ja tarjolla onkin yli 200 erilaista oluttyyppiä.

Lisäksi Beer Hunter´s valmistaa omia oluitaan kahdessa eri panimossa, joista toinen sijaitsee ravintolan yhteydessä. Pienemmässä ravintolan panimossa olutmestarit kokeilevat rohkeasti erilaisia erikoisoluita ja valmistavat niistä pieniä erikoiseriä. Beer Hunter´s tunnetaan erityisesti sen omasta Mufloni-oluesta. Löydät tämän varmasti kiinnostavan panimoravintolan osoitteesta Antinkatu 11. Toinen hyvä illanviettopaikka pubitunnelman ystäville on Pub Winston, joka löytyy osoitteesta Otavankatu 7. Tämä on alueen ainoa aito irlantilaispubi, mikä tietää tietysti hyvää olutvalikoimaa ja tukevia, maltaisia makuja. Pubilta löytyy myös oma One for the road -olut, jota on tarjolla vain täällä. Oluen nautiskelun ohella pääset toisinaan seuraamaan muusikkojen ja runoilijoiden live-esityksiä.

Jos kaipaat hyvää olutta sekä maittavaa ruokaa, ota suunnaksi Cafe Anton. Vuosikymmeniä toiminut ravintola on lunastanut paikkansa yhtenä Porin vapaa-ajan vieton kulmakivistä. Ravintola tarjoaa makuhermoja hemmottelevia makuja, ja juomapuolelta löytyy pitkä lista erilaisia lagereita, vehnäoluita, aleja, pilsnereitä, portereita ja erikoisoluita. Jos olet avoimella mielellä varustettu, kokeile vaikkapa inkivääriolutta tai kirsikkaolutta. Cafe Anton toimii ihan Beer Hunter´sin vieressä osoitteessa Antinkatu 11.

Rentoa illan viettoa ja herkullisia drinkkejä

Havana & Barco on yksi niistä kohtauspaikoista, joihin hyvien juomien ystävän kannattaa suunnata Porin vierailulla. Täältä löytyy jäljittelemättömän rento tunnelma, ja baari haluaakin asiakkaiden tuntevan olonsa yhtä kotoisaksi kuin omassa olohuoneessaan. Nimensä mukaisesti se tarjoaa aitoa kuubalaista tunnelmaa, ja virvokkeiden lisäksi sieltä löytyykin myös laadukkaiden sikareiden valikoima.

Kun kaipaat jotain keveää ja raikasta, voit kokeilla Havana & Barcon terveellisiä smoothieita, jotka vievät kielen mennessään. Kahvin ystävälle tarjolla on useita erikoiskahveja, joita on mukava kokeilla. Hyvä olutvalikoima sopii hienosti rentoon perjantai-iltaan, ja baarimestarit taikovat Porin parhaimpiin lukeutuvia drinkkejä – tarjolla on aina jotain uutta ja piristävää. Havana & Barcon maittavista juomista pääset nauttimaan osoitteessa Yrjönkatu 17.

Viinejä ja kansainvälisiä makuja

Ravintola Torero on oikea osoite, jos pidät espanjalaisista viineistä. Täällä pääset paitsi herkuttelemaan joka päivä espanjalaisen keittiön herkuilla ja kyydittämään ateriaa kuuman etelän lämmittävillä juomilla, voit myös osallistua ravintolan järjestämiin viini-iltoihin. Niissä pääset maistelemaan pienen naposteltavan kanssa erilaisia, suun makuhermot täyttäviä viinejä – tämä on ihastuttavan erilainen tapa viettää iltaa. Ravintola löytyy osoitteesta Yrjönkatu 12.

Viinejä ja kansainvälisiä makuja
Viinejä ja kansainvälisiä makuja

Viinibistro Elba Café & Wine on toinen niistä paikoista, joihin viinin ystävien kannattaa ehdottomasti poiketa. Bistrosta löytyy maukasta vatsantäytettä ja laaja viinilista, johon on mukava tutustua illan aikana. Viinit myydään laseittan, ja niiden hinta-laatusuhde on kaupungin parhaita. Myös Elbassa on mahdollista maistella viinejä asiantuntijan johdolla. Voit varata yksityisen maisteluillan omien toiveidesi mukaisesti räätälöitynä, tai voit osallistua kerran kuussa järjestettäviin yleisiin viininmaistelun parissa vietettävini iltoihin. Elba Café & Wine  sijaitsee Porin keskustassa osoitteessa Gallen-Kallelankatu 5.