Pori jazz

Porin yöelämä

Pori on Suomen länsirannikolla sijaitseva eläväinen ja monipuolinen kaupunki. Sieltä löytyy Suomen kaunein uimaranta Yyteri, suosittu Pori Jazz festivaali kesäisin ja myös sen värikäs historia kerää vierailijoita tutustumaan sen kohteisiin. Porilla on siis monenlaista tarjottavaa kaikille ja siellä ollessaan kannattaa tutustua myös sen värikkääseen yöelämään, josta löytyy erilaisia vaihtoehtoja jokaiselle.

Porista löytyy paikkoja live musiikin ystäville ja siellä vieraileekin usein tunnettuja artisteja ympäri Suomea ja jopa maailmaa. Nämä live keikat eivät suinkaan rajoitu pelkästään Pori Jazzien ja kesän aikaan, vaan tarjonta on laajaa ympäri vuoden. Porilaiset ovat avoimia monenlaisille musiikkityyleille ja live tarjonta onkin monipuolista aina kevyestä iskelmämusiikista rankempaan metalliin. Porissa on yökerhojen lisäksi monia pieniä ja viihtyisiä baareja. Monet niistä ovat hyvin tunnelmallisia ja persoonallisia. Ne sopivat erittäin hyvin niille, jotka eivät niinkään välitä kovasta melusta ja ihmismassasta vaan haluavat hieman intiimimmän hetken hyvän juoman ja seurustelun merkeissä. Monissa pubeissa järjestetään myös pieniä livekeikkoja ja niissä voi pelata esimerkiksi lautapelejä.

Monipuolisia yökerhoja

Cabaret on yksi Porin suosituimmista yökerhoista. Siellä sijaitsevat kolme eri osastoa tarjoavat erilaista musiikkia ja tunnelmaa jokaiseen makuun. Sen ammattilais- DJ:t pitävät huolen monipuolisesta musiikkitarjonnasta aina klassisista kasarihiteistä tuoreimpiin suosikkeihin. Cabaret tarjoaa myös livekeikkoja, karaokeiltoja ja perus diskoa, missä vierailijat viihtyvät aamun pikkutunneille asti. Siellä viihtyvät kaikenikäiset ja se on ehdoton vierailukohde Porin yöelämässä.

PK eli Punainen Kukko sijaitsee Porin keskustan ytimessä ja tarjoaa niin ikään monipuolisen valikoiman live musiikkia ja rentoa baaritunnelmaa. Se on kahdessa eri kerroksessa, joista ylimmässä esiintyy viikoittain liuta kotimaisia suosikkiartisteja. Sieltä löytyy myös karaokebaari, jossa järjestetään karaokea läpi viikonlopun ja suomibaari missä soi aina parhaimmat kotimaiset hitit. PK:ssa on viisi baaria, jotka takaavat sen, että vilkkaimpanakin iltana tarjoilu pelaa sujuvasti ja nopeasti.

Rock Bar Monttu on jokaisen rock-musiikin ystävän ehdoton menomesta Porissa. Se on toiminut vuosien varrella monenlaisessa eri käytössä aina yökerhosta ravintolaan. Nykyään se on erityisesti rock musiikkiin erikoistunut baari. Siellä järjestetään paljon live-keikkoja, sekä kotimaisten suosikkiartistien että paikallisten lupausten voimalla. Se on toiminut paikallaan Antinkadulla jo yli 50 vuotta.

Tunnelmallisia pubeja

Beer Hunter’silla on oma pienpanimo mikä on myös palkittu monilla palkinnoilla. Se on paikka, minne kannattaa suunnata, kun haluaa illaltaan laatua ja hyvää olutta. Sen valikoimiin kuuluu yli kaksisataa erilaista olutta mukaan lukien sen oma erikoisuus muflonioluet mitkä valmistetaan sen omalla pienpanimolla. Beer Hunter’s tarjoaa sivistynyttä tunnelmaa ja järjestää myös toisinaan erilaisia live-keikkoja. Siellä voi hyvän oluen nauttia lautapelejä pelaillen, kirjaa lukien tai muuten vain seurustellen hyvässä seurassa.

Porista löytyy myös mukava irlantilaispubi One For The Road. Se perustettiin vuonna 1995 ja on vaihtanut omistajaa sen jälkeen vain kerran. Sen asiakaskunta on uskollista ja paikka on auki viikon jokaisena päivänä. Sen juoma valikoima on laajaa ja siellä on todellinen klassinen pubtunnelma. Se sijaitsee keskustassa ja sieltä on lyhyt matka muihin viikonlopun menomestoihin, jos sen sulkemisajankohta tuntuu liian aikaiselta.

Porista löytyy monia muitakin pieniä pubeja, joista mainittakoon ainakin legendaarinen Jussikka torin reunalla, opiskelijoiden oma Saikku, Cafe Anton, joka tarjoaa juoman lisäksi suussa sulavia hampurilaisia ja Pub Winston, joka tarjoaa myös live urheilua isolta screeniltään. Pori ei ole kovin suuri kaupunki, joten baarista toiseen liikkuminen on helppoa. Jos yksi paikka alkaa kyllästyttää niin kannattaa siirtyä toiseen. Tarjonta on laajaa ja kaupungista löytyy varmasti sopiva paikka jokaiselle hyvän ruoan ja juoman ystävälle bilekansaa unohtamatta.